Навигација

Конкурс за ЦЕЕПУС размене унутар мрежа отворен до 31. октобра, изван мрежа до 30. новембра

Конкурс за стипендиране мобилности у оквиру ЦЕЕПУС програма у летњем семестру академске 2021/2022. године на партнерским високошколским установама у оквиру ЦЕЕПУС мрежа отворен је до 31. октобра, а за мобилности изван мрежа до 30. новембра 2021. године. Право учешћа у конкурсу имају студенти и наставно особље са државних високошколских установа из Србије.

ЦЕЕПУС омогућава академске размене студената и наставног особља са високошколских установа из 15 земаља средње и југоисточне Европе: Албаније, Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Чешке републике, Мађарске, Северне Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Србије, Словачке и Словеније.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити путем званичне ЦЕЕПУС интернет платформе, на којој самостално претражују доступне ЦЕЕПУС мреже (у одељку Find a Network) и утврђују за коју врсту (мрежна или ванмрежна) и категорију мобилности аплицирају.

Студенти могу изабрати једну од три категорије мобилности: студентске боравке у трајању од минимум 3 месеца с циљем остваривања кредитне мобилности, краће боравке у трајању до максимално 3 месеца у сврху обављања истраживања за мастер тезу или докторску дисертацију, краће екскурзије (ЦЕЕПУС летње и зимске школе) у максималном трајању од 6 дана. Наставно особље се може пријавити за мобилност у минималном трајању од 5 дана, током које ће реализовати бар 6 предавачких/менторских сати. Наставно особље се увек пријављује у оквиру категорије Teacher, независно од дужине трајања мобилности.

Обухват стипендије разликује се од земље до земље, о чему се кандидати могу информисати кликом на мени Contact на почетној страни платформе.

Због међународне епидемиолошке ситуације, кандидатима се препоручује да пре пријављивања за стипендиране мобилности контактирају са националном ЦЕЕПУС канцеларијом (НЦК) земље у којој би желели да реализују своју мобилност како би се правовремено информисали о свим техничким аспектима размене и могућем почетку мобилности. Контакти свих НЦК доступни су у горе наведеном менију Contact

Детаљне информације о ЦЕЕПУС програму, поступку пријављивања и начину претраживања мрежа доступне су на интернет страници Фондације Темпус посвећеној ЦЕЕПУС програму, у брошури ”Стипендије” (стране 16-20), као и на сајту ЦЕЕПУС програма, у одељцима How и Apply.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/300/CEEPUS-01.png