Навигација

Стипендије Владе Румуније за академску 2021/2022. годину

Влада Румуније расписала је конкурс за доделу стипендија за основне, мастер и докторске студије у академској 2021/2022. години. Конкурс је намењен кандидатима који нису држављани држава чланица Европске уније. Кандидатима на основним и мастер студијама се нуди могућности студирања искључиво на румунском језику, док студенти докторских студија могу студирати и на неком другом језику. За све кандидате који не владају румунским језиком биће организован једногодишњи, припремни курс румунског.

Важно је истаћи да кандидати који желе да студирају медицину, фармацију и стоматологију немају право да се пријаве на конкурс. Стипендија покрива плаћену школарину, смештај и месечни џепарац који се разликује у зависности од нивоа студија. Кандидати су у обавези да самостално сносе путне и додатне трошкове. Пријавне формуларе и додатне информације о начину аплицирања, условима и неопходној документацији можете пронаћи на сајту Министарства спољних послова Румуније

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије прикупља и прослеђује пријаве кандидата из Србије. Потребно је да се целокупна пријавна документација, укључујући и попуњени пријавни формулар (апендикс 1), пошаље на следећу адресу: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, 11000 Београд, 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24 – са назнаком „За стипендије Владе Румуније за 2021/2022. годину“. Рок за достављање документације Министарству је 16. април 2021. године.