Навигација

Конкурс Global UGRAD програма за студентске размене у САД у академској 2021/2022. години

Биро за образовање и културу Министарства спољних послова САД расписао је конкурс за одлазак на стипендиране једносеместралне студентске размене на универзитетима и колеџима у САД у академској 2021/2022. години у оквиру Global Undergraduate Exchange програма (Global UGRAD). На конкурс се могу пријавити и студенти основних студија из Србије, закључно са 28. фебруаром 2021. године. Више информација доступно је на сајту Амбасаде САД у Србији, а пријаве су могуће путем сајта Global UGRAD програма.

 

За учешће у Global UGRAD разменама се могу пријавити студенти основних студија из свих студијских области, а од кандидата се очекује да покажу лидерски потенцијал кроз академски успех, друштвени активизам и ваннаставне активности.

Услов за пријаву је завршен најмање један семестар студија, као и да по повратку са размене у САД кандидату остаје најмање још један семестар до завршетка студија на матичној установи. Уколико буду изабрани, студенти су на високошколској установи у САД обавезни да упишу најмање два курса из своје примарне студијске области, као и најмање један курс у пољу америчких студија, као што су историја, књижевност или уметност САД. Такође, студенти су дужни да током програма учествују у најмање двадесет сати друштвено корисних активности. На тај начин, програм омогућава студентима да упознају америчко друштво, културу и образовање, унапреде своја знања и вештине, али и да представе своју културу земљи домаћину.

Стипендијом су обухваћени путни трошкови, смештај у студентском кампусу са колегама из САД, исхрана, здравствено осигурање, уџбеници, мали новчани износ, као и трошкови школарине.

За додатне информације на располагању је е-пошта: BelgradeG-UGRAD@state.gov.