Навигација

Отворен конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у иностранству за 2020/2021. годину

Фонд за младе таленте Републике Србије отворио је конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2020/2021. годину. Конкурс је отворен до 2. новембра 2020. године.

На конкурс се могу пријавити држављани Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији (или особе са статусом избеглице и боравиштем у Републици Србији), који су у школској 2018/19. години уписани на годину студија другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину или на водећим светским универзитетима.

Заинтересовани кандидати морају имати најмање једну завршену годину основних академских студија на акредитованој високошколској установи у Републици Србији и положене све испите из претходних година студија. Додатно, један од услова конкурса је и просечна оцена од најмање 8,50 током основних академских студија, као и мање од навршених 27 година живота (за студенте студија другог степена), односно мање од навршених 29 година живота (за студенте трећег степена) до датума расписивања конкурса.

Текст конкурса, списак потребне документације и обрасци за пријаву се могу пронаћи на званичном сајту Фонда за младе таленте.

Фонд за младе таленте је од свог оснивања 2008. године до данас доделио преко 4760 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/211/dositeja_2020.jpeg