Навигација

Упис ученика у први разред средње школе у школској 2020/2021. години

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписало је конкурс за упис ученика у први разред средње школе у наредној школској години. Реч је о упису у средње школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.

Према правилима конкурса, пријављивање кандидата за полагање завршних испита је почело 25. маја и трајаће до 6. јуна 2020. године. Пријављивање се врши у основним школама кандидата. Ванредни ученици (старији од 17 година) моћи ће да се пријаве у школским управама Министарства просвете, науке и технолошког развоја од 25. маја до 12. јуна. Све информације у вези са поступком уписа кандидати ће моћи да добију у седишту школске управе.

Завршни испит ће се полагати од 17-19. јуна, у периоду од 9 до 11 часова. Решавање теста из српског/матерњег језика биће организовано 17. јуна, док ће се тестови из математике решавати 18. јуна у истом термину. Комбиновани тест ће се полагати 19. јуна, такође у термину од 9 до 11 часова. Привремени резултати биће објављени 23. јуна, док се објављивање коначних резултата завршног испита очекује пет дана касније, 28. јуна.

Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, у ком су наведени сви општи и посебни услови за упис, као и правилник о упису у средње школе, могу се пронаћи на веб-сајту Министартва просвете, науке и технолошког развоја. Корисне информације о упису у средње школе, начину бодовања и редоследу уписа доступне су и овде.