Навигација

Стипендије за студирање мађарског језика и културе у Мађарској

Министарство спољних послова и трговине Мађарске расписало је конкурс за стипендирано студирање у Будимпешти у периоду од септембра 2020. до јуна 2021. године. Реч је о стипендијама за похађање студијског програма мађарског језика и мађарских студија (хунгарологије) и студијског програма мађарског језика и културе.  

Стипендије за програм мађарског језика и мађарских студија доступне су студентима основних и мастер студија хунгарологије узраста од 18 до 35 година који немају мађарско порекло и нису држављани Мађарске. Двосеместрални стипендирани боравак у Будимпешти спроводи Министарство спољних послова и трговине Мађарске у сарадњи са Универзитетом у Печују. Програм је акредитован и нуди могућност за стицање од 26 до 55 ЕСПБ. Стипендија подразумева плаћену школарину, месечни износ стипендије, бесплатан смештај у трокреветним собама у студентским домовима и основно здравствено осигурање. Рок за пријављивање је 4. март. Детаљне информације о студијском програму, начину пријављивања и неопходној документацији доступне су на интернет страници Министарства спољних послова и трговине Мађарске посвећеној стипендији. Укупно се додељује 40 стипендија овог типа.  

Друга врста стипендија коју додељује Министарство спољних послова и трговине Мађарске намењена је кандидатима који су мађарског порекла али немају мађарско држављанство, или кандидатима који поседују и мађарско и држављанство неке друге земље (двојно држављанство). Стипендија је намењена појединцима узраста од 18 до 35 година који су заинтересовани да унапреде мађарски језик и знање о мађарској култури и обухвата плаћену школарину, месечни џепарац, бесплатан смештај у студентским домовима и основно здравствено осигурање. Укупно се нуди 20 стипендија, а сви заинтересовани кандидати могу се пријавити до 11. марта 2020. године. Списак неопходне документације, додатне информације о програму и начину пријављивања доступне су на званичној интернет страници Министарства.  


Фотографија: Министарство спољних послова и трговине Мађарске

Слике

  • /uploads/attachment/vest/162/balassi_header.png