Навигација

Стипендије Стефан Банах Пољске агенције за академску размену

Пољска агенција за академску размену (NAWA) и Министарство спољних послова Пољске позивају студенте из Србије да конкуришу за стипендије за мастер студије у оквиру Банах програма.  

Стипендије су намењене студентима који желе да студирају мастер програме из области инжењерских, техничких, пољопривредних, биолошких и природних наука. Кандидати сами бирају студијски програм на неком од акредитованих државних или приватних факултета у Пољској који учествују у програму стипендија. Студије се могу реализовати на пољском или енглеском језику. Неопходно је да кандидати поседују одговарајућу диплому основних студија, да до сада нису похађали мастер студије, као и да нису пољски држављани.  

Стипендија подразумева плаћену школарину, месечни износ за покривање трошкова живота, као и додатне погодности уколико се одлучите за студије на пољском језику. Сви услови су детаљно наведени у правилнику посвећеном стипендијама. Заинтересовани кандидати се пријављују електронским путем преко платформе Пољске агенције за академску размену до 16. марта 2020. године у 15 часова. Све информације о стипендији и начину пријаве доступне су на званичној интернет страници програма.  


Фотографија: NAWA

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/163/plakat-grudzien-2019-EN.png