Навигација

Програм стипендија Владе Републике Турске за студенте свих нивоа студија

Влада Републике Турске ће и ове године расписати конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2020/2021. години. На конкурс се могу пријавити и кандидати из Србије. Очекује се да ће пријављивање почети средином јануара и да ће трајати до 20. фебруара 2020. године. Најаве и вести у вези са овим програмом можете пратити на сајту програма.

Програм стипендирања покрива трошкове школарине, смештаја, путне трошкове, здравствено осигурање, месечни износ стипендије и једногодишњи курс турског језика – више детаља доступно је на сајту програма. Кандидати којима је додељена стипендија истовремено добијају и место на неком од 50 најпрестижнијих турских универзитета.

Програм стипендија нуди студентима основних академских студија широк избор студијских програма, од техничких, медицинских до друштвено-хуманистичких наука. За студенте постдипломских студија такође су на располагању студијски програми из различитих области. Пријављивање се врши искључиво путем онлајн платформе програма. Додатне информације о програму и начинима пријаве су доступне на интернет страници Türkiye Scholarships.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/149/tb-logo.jpg