Навигација

Стипендије за постдипломске студијске посете Великој Британији

The Bristih Scholarship Trust расписао је конкурс за стипендије за студијске посете студената постдипломских студија високошколским установама у Великој Британији. Кандидати из Србије могу се пријавити до 6. марта 2020. године преко Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Стипендија је намењена студентима другог и трећег степена студија на високошколским установама из земаља Западног Балкана у сврху обављања усавршавања или истраживања на британским универзитетима у трајању од 1 до 3 месеца, и износи 900 британских фунти месечно (1000 фунти у случају боравака на установама у Лондону) за покривање трошкова живота. Трошкови школарине и пута нису обухваћени. 

Кандидати би требало да имају одлично досадашње академско постигнуће и знање енглеског језика, имају разрађен план студијске посете, опишу како ће период студирања у Великој Британији побољшати њихов академски рад и да не буду старији од 30 година у време боравка у Великој Британији. Студентима из Србије ће бити додељено до шест стипендија у овом конкурсном року.

Детаљне информације, списак потребне документције и пријавни формулар доступни су на интернет сајту The Bristih Scholarship Trust.

Пријављивање се врши слањем комплетне документације Министарству просвете, науке и технолопког развоја Републике Србије, које номинује кандидате из Србије, на адресу: Немањина 22-26, Сектор за високо образовање, крило Ц, 6. спрат, канцеларија бр. 24, са назнаком ”За конкурс The Bristih Scholarship Trust”, до 6.3.2020. године.

The Bristih Scholarship Trust је добротворна организација регистрована у Великој Британији, пади подршке изузетним младим академцима из тадашње Југославије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/140/bst.jpeg