Навигација

Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују 10 стипендија за кратак боравак (до 18 дана) српским истраживачима који желе да остваре истраживачки пројекат са француским истраживачким тимом. Истраживачки боравци се морају реализовати између 15. октобра и 31. децембра 2019. године, а рок за пријаве је 10. септембар. 

За стипендирани истраживачки боравак могу се пријавити истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији, попут асистената, доктораната, пост- доктораната, истраживача, предавача, професора, информатичара, инжењера, лекара и слично. На конкурсу се додељује укупно десет стипендија, и то по две из сваке од следећих области истраживања: вештачка интелигенција, обновљиве врсте енергије, европска питања, урбанизам и одржива архитектура, историја и помирење.

Стипендија покрива трошкове живота и смештаја у Француској, као и трошкове осигурања. Трошкови превоза на релација Србија - Француска нису покривени. Више информација и апликациони формулар доступни су на страници Француског института у Србији, а заинтересовани се могу обратити контакт особи у институту: vesna.adamovic@institutfrancais.rs (Змај Јовина 11, 011-302-3639).

Слике

  • /uploads/attachment/vest/118/__________________.jpg