Навигација

Француско-српски програм научно-истраживачке сарадње

Уколико радите као истраживач у Србији или Француској и желите да развијете сарадњу између ваших научних тимова, можете конкурисати за заједнички пројекат у оквиру програма “Павле Савић, партнерства Hubert Curien“. Програмом су обухваћене све научне области, укључујући хуманистичке и друштвене науке. Финансирање се односи искључиво на покривање трошкова мобилности ангажованих истраживача, а пројекти се могу реализовати од јануара 2020. до децембра 2021. године. Рок за подношење пријава је 3. јун 2019. године.
 
Циљ програма, кроз који је од 2003. године подршку добило више од 130 истраживачких пројеката, је развијање научне и техничке сарадњу на високом нивоу у обе земље, успостављање нових партнерстава и укључивање младих истраживача у пројекте.

Више информација и апликациони формулар за тимове из Србије доступни су на страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије које је носилац програма у Србији, а заинтересовани за подршку могу контактирати и Француски институт у Србији на: vesna.adamovic@institutfrancais.rs. За тимове из Француске информације су доступне на страници Campus France.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/97/pavlesavic.jpg