Навигација

Упис 2019- Подршка ученицима завршних разреда

Фондација Темпус спроводи кроз активности националног центра Euroguidance мреже и Инфо Центра (Теразије 39, Београд) низ вебинара, предавања и радионица за ученике завршних разреда до краја маја месеца 2019. године. У сличним активности одржаних током 2018. године, учествовало је преко 900 ученика основних и средњих школа, наставника и родитеља из различитих градова наше земље.

Ове активности  подршке ученицима укључују низ  радионица, предавања и вебинара на следеће теме:

  • избора студијског програма/средње школе
  • препознавање својих особина и вештина, као и одлика занимања и креирање критеријума за избор занимања/студијског програма/средње школе
  • превладавање треме на пријемном/завршном испиту,
  • састављање биографије „Како написати добар CV?“
  • смернице родитељима  како да подрже своју децу у процесу избора студијског програма/средње школе.

Детаљан распоред  и опис активности доступан је ОВДЕ.

Истворемено, ученицима су доступне индивидуалне консултације – разговори са психологом у Инфо центру или путем скајпа након којих ученици могу да стекну јаснију слику где се налазе у процесу доношења одлуке о наставку школавања и формирају план активности за даље спровођење одлуке. Ово је допунска услуга која има за циљ да подржи и ученике и наставнике и спроводиће се у поподневним часовима уторком (скајп) и четвртком (у Инфо центру) у ограниченом броју термина и уз обавезну претходну пријаву.

Наставници могу да пријаве и организују учешће групе својих ученика као део редовних школских активности (нпр. час одељенског старешине, активности тима за каријерно вођење и саветовање). Школски тимови за КВиС такође могу да се обрате Euroguidance центру за подршку у унапређењу активности КВиС у својој школи, као и да прате обавештења о бесплатним обукама на сајту euroguidance.rs.

Детаљан распоред  и опис активности доступан је ОВДЕ.

За све додатне информације у вези са наведеним активностима, можете контактирати Euroguidance центар путем ел. поште euroguidance@tempus.ac.rs, путем телефона 011/3342-430 или лично у Инфо центру Фондације Темпус у Београду, Теразије 39, I спрат радним данима од 10 до 18 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/91/podrskaucenicima2019.jpg