Навигација

Отворени конкурси за програме стипендија Немачке службе за академску размену (DAAD)

Немачкa службе за академску размену (Deutsche Akademische Austausch Dienst- DAAD), као највећа немачка организација која пружа финансијску подршку у области међународне сарадње високошколских установа, расписала је конкурсе за различите индивидуалне програме стипендија за заинтересоване кандидате из Републике Србије.

DAAD стипендије су намењене студентима, дипломцима, научницима, предавачима из Србије, као и оним кандидатима који студирају или су студирали у Србији и који имају диплому неког универзитета из Србије.

Један од услова за пријаву за добијање DAAD стипендија јесте да кандидат у тренутку аплицирања није боравио у Немачкој дуже од 15 месеци. Додатно, потребно је имати у виду да поједини програми стипендија узимају у обзир временски период који је протекао од стицања дипломе са последњег степена студија.

Конкурси за програме стипендија се објављују и до годину дана унапред, а тренутно су отворени конкурси за одређене програме стипендија за студије у академској 2019/2020. години.

Текстове конкурса, списак потребне документације и рокове за аплицирање за појединачне програме стипендија, можете пронаћи на званичном сајту Немачке службе за академску размену.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/78/DAAD-Logo.png