Навигација

Пријава за стипендије и кредите за ученике до краја септембра, за студенте до краја октобра

Министартсво просвете, науке и технолошког развоја расписало је конкурсе за доделу кредита и стипендија ученицима средњих школа и студентима на високошколским установама чији је оснивач Република Србија.

Право на коришћење ученичке стипендије имају ученици средњих школа који постижу одличан успех (просек оцена од 4,50 до 5,00) као и ученици из осетљивих друштвених група. Право на коришћење ученичког кредита имају ученици образовних профила за дефицитарна занимања у трогодишњем трајању наставе. Ученички кредити и стипендије се исплаћују у 10 једнаких месечних рата, а рок за подношење пријава у матичним средњим школама је 28. септембар.

Студентске стипендије могу да користе студенти од друге године основних студија, као и студенти другог и трећег нивоа студија (мастер и докторске) који нису губили годину током студија и чији је просек оцена изнад 9,00. Студенти прве године студија, као и студенти који не испуњавају услов просека оцена, могу се пријавити за коришћење студентског кредита. Студентски кредити и стипендије се исплаћују у 10 једнаких месечних рата, а рок за подношење пријава на матичној високошколској установи је од 1. до 31. октобра.

Више информација о начину пријављивања и потребној документацији можете наћи на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/76/archive-beautiful-book-stack-256455.jpg