Навигација

Конкурс за стипендију кратког истраживачког боравка у Француској у области равноправност жена и мушкараца и студије рода

Амбасада Француске и Француски институт у Србији у 2018. години желе да подрже младе научнике и научнице из Србије који се баве питањима равноправности  између полова и питањима рода. У складу са тим, српским истраживачима оба пола или стручњацима из ове области биће додељено пет стипендија кратког боравка од 15 до месец дана (искључиво у периоду између 25. септембра 2018. и 31. децембра 2018. године) у Француској за боравак у истраживачком тиму или експертској групи која се бави овом тематиком.

Стипендија покрива трошкове боравка, смештаја и осигурања. Трошкове путовања покривају сами стипендисти. Рок за пријављивање је 6. септембар 2018. године, а ближе услове и листу докумената потребних за пријаву можете наћи на сајту Француског института у Србији.

За стипендију се могу пријавити: научници оба пола и свих нивоа, који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанди, пост докторанди, истраживачи, предавачи, лекари…), који се баве питањима родне равноправности, стручњаци или представници невладиних организација оба пола који се боре против неједнакости жена и мушкараца у свим областима, истраживачки новинари који истражују ове теме.

Области истраживања за које се стипендија додељује јесу студије рода (Gender studies) у свим доменима, неједнакост између жена и мушкараца, мултидисциплинарне студијске области које обједињују делове хуманистичких и друштвених наука, историја, социологија, географија, антропологија, економија, право, полтичке науке, укључујући такође и неуро и бионауке.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/69/femmesetsciencies.png