Навигација

Конкурси Fulbright програма за целокупне мастер студије и истраживања докторанада у САД

Амбасада САД у Београду објавила је конкурсе за доделу Фулбрајт стипендија држављанима Републике Србије за целокупне мастер студије (Fulbright Graduate Study Program) и истраживачке боравке докторанада (Fulbright Non-degree Research Program), на универзитетима у САД у академској 2018/19. години. Рок за пријаве је 5. август 2017. године.

У оквиру Fulbright Graduate Study програма омогућено је стипендирано студирање у САД на целокупним мастер студијама у трајању од једне године или дуже, док Fulbright Non-degree Research програм нуди стипендије за истраживачке боравке у САД од 6 до 9 месеци докторандима који су већ уписани на докторске студије у Србији. Доступне су стипендије за студирање и истраживање у тридесетак наставно-научних области.

Стипендија обухвата трошкове школарине, пута, здравственог осигурања, као и месечни износ намењен покривању трошкова живота.

Апликанти морају бити држављани Републике Србије, одговарајућег нивоа образовања (за мастер студије – завршене основне студије, за докторанде – завршене мастер студије), са одличним знањем енглеског језика, спремни да по завршетку програма бораве у Србији најмање две године.

Пријаве се подносе онлајн, путем налога који је могуће регистровати овде.

Пун текст конкурса, са детаљнијим информацијама о доступним областима студија/истраживања, неопходној документацији, условима и начином пријаве, као и критеријумима и процедуром селекције, доступан је овде.

За додатне информације доступна је адреса е-поште: BelgradeFulbright@state.gov

Слике

  • /uploads/attachment/vest/36/fulbright-logo.jpg