Навигација

Конкурс за стипендиране мобилности у Словачкој

Влада Републике Словачке расписала је конкурс у оквиру Националног програма стипендирања, који нуди стипендије намењене мобилности страних студената, доктораната, професора и уметника на високошколским и истраживачким установама у Републици Словачкој током академске 2017/2018. године. Рок за пријаве је 30. април 2017. године.

Стипендиране мобилности могу почети од 1. септембра 2017. године и трајати од 1 до 10 месеци. Висина стипендије износи од 350 до 1000 евра месечно, у зависности од категорије кандидата (студент, докторант, професор, истраживач, уметник).

Кандидати за стипендију морају бити примљени на неку од високошколских или истраживачких установа у Словачкој, што се доказује достављањем прихватног или позивног писма са односне институције.

За стипендију не могу конкурисати студенти основних студија који нису завршили најмање две и по године студија на истом студијском програму, студенти који су добили другу стипендију за боравак у Словачкој, инострани студенти који су уписани на целокупан циклус студија у Словачкој, као ни лица која су у последњих 36 месеци боравила у Словачкој дуже од 12 месеци.

Приликом пријаве за стипендију, кандидат се може пријавити и за надокнаду путних трошкова, који се рефундирају у складу са правилима програма. Програм стипендистима такође може рефундирати трошкове издавања здравственог уверења које је неопходно приложити у апликационом процесу.

Пријаве се подносе онлајн, преко интернет странице програма.

Више информација о процедури пријављивања, као и списак неопходне документације, доступно је овде.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/28/The-Ministry-of-Education-Science-Research-and-Sport.jpg