Навигација

Конкурс за студентске радове о Европској унији

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала је конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији. Рок за слање радова је 20. април 2017. године. Конкурс је отворен за студенте завршних година основних академских студија, као и за студенте мастер академских студија на универзитетима у Републици Србији.

Радови би требало да одговоре на једну од четири предложене области: Србија у процесу приступања ЕУ: изазови и перспективе политике проширења ЕУ; Реформски потенцијал европске интеграције за Србију: развојни, нормативни и вредносни аспекти; Културне, друштвене и политичке димензије европског идентитета; Митови о ЕУ: предрасуде о евроинтеграцији као последица недовољне информисаности.

Претходно објављени, као и раније награђивани радови не могу се подносити на конкурс.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, и радови који испуне критеријуме, биће објављени у електронском зборнику студентских радова који су пристигли на конкурс.

Детаљне информације о конкурсу доступне су на сајту Канцеларије за европске интеграције, а додатна питања у вези са процедуром пријаве заинтересовани могу послати путем е-поште на: office@seio.gov.rs.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/26/SEIO.jpg