Навигација

Позив за пријаве у оквиру Stipendium Hungaricum програма за 2017/2018. годину

Програм Републике Мађарске Stipendium Hungaricum објавио је позив за подношење пријава за мобилност студената за академску 2017/2018. годину, који ће бити отворен до 5. марта 2017. године. Студентима из Србије доступне су стипендије у циљу стицања диплома на основним, мастер или докторским студијама, као и похађања припремних и специјалистичких курсева.

У оквиру процеса пријављивања, Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, које је контакт тачка за Stipendium Hungaricum програм у Републици Србији, треба доставити документацију у складу са информацијама наведеним на сајту МПНТР.

Ближе информације о условима, обухвату стипендије, апликационој процедури и другим аспектима програма садржане су у позиву за пријављивање. Целокупан текст позива са додацима који садрже листу доступних студијских програма, институција-домаћина и детаљнијим информацијама о пријављивању налази се на следећој страници, док се Водич за апликациону процедуру налази овде.

Програм Stipendium Hungaricum основала је Влада Републике Мађарске 2013. године са основним циљем повећања броја међународних студената у Мађарској, као и подршке мађарским високошколским установама у привлачењу успешних иностраних студената.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/22/stipendum_hungaricum.png