Navigacija

Konkurs za izbor Omladinskih delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama

Otvoren je konkurs za izbor dva omladinska delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama, za 2024/25. godinu. Na konkurs mogu da se prijave mladi od 19 do 27 godina, koji su državljani Republike Srbije, imaju aktivno znanje engleskog jezika, poznavanje sistema Ujedinjenih nacija, poznavanje omladinske politike u Srbiji, iskustvo u omladinskom aktivizmu, ostvaren uspeh u obrazovanju i vannastavnim aktivnostima, kao i druga dostignuća značajna za program Omladinskih delegata u UN. Prijavljivanje na javni konkurs traje do 25. juna 2024. godine.

Proces odabira omladinskih delegata čine tri faze: javni konkurs, testiranje najbolje rangiranih na osnovu aplikacija i intervjui za najuspešnije kandidate nakon testiranja. U sve tri faze uključeno je više od 20 mladih i predstavnika različitih institucija i organizacija. 

Izabrana delegatkinja i delegat učestvovaće u zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, Savetu za ljudska prava u Ženevi, programu „Dijalog sa mladima” u Srbiji i na drugim skupovima u zemlji i inostranstvu. Svi troškovi učešća i boravka delegata su obezbeđeni, a projekat finansira Ministarstvo turizma i omladine.

Više informacija možete videti na linku www.unaserbia.rs/youth-delegate, gde se nalazi i Formular za prijavu.

Možete da pratite aktuelne novosti sa zvaničnih naloga na društvenim mrežama (oznake #UNYouthDelegateSerbia i #OmladinskiDelegatiUN):

Instagram −https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/;
X − https://twitter.com/YouthDelegateRS.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/461/images-2.jpeg