Navigacija

Otvoren konkurs za dodelu stipendija za studiranje u Italiji u 2023/2024. godini

Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije (MAECI) nudi stipendije stranim studentima i italijanskim državljanima sa prebivalištem u inostranstvu za školsku 2023-2024. godinu, sa ciljem unapređenja kulturne, naučne i tehnološke saradnje, predstavljanja ekonomskog sistema Italije u svetu i širenju znanja italijanskog jezika i kulture (u skladu sa Zakonom 288/55 i naknadnim izmenama i dopunama). Stipendije se nude za pohađanje studijskih, obrazovnih i/ili istraživačkih programa u državnim ili zakonski priznatim italijanskim institucijama.

U pitanju su stipendije u trajanju od 63 meseci i to za dvogodišnje master programe („lauree magistrali“), studijske programe na umetničkim akademijama u okviru institucija „AFAM“, za doktorske studije, istraživačke projekte u saradnji sa italijanskim mentorom, kao i za kurseve italijanskog jezika na višim nivoima.

Saopštenje sa svim neophodnim informacijama dostupno je na sledećem linku: https://studyinitaly.esteri.it/en/call-for-procedure. Potrebno je da svi zainteresovani kandidati ispunjavaju akademske, jezičke i starosne uslove navedene u konkursu.

Onlajn prijavu potrebno je podneti elektronskim putem portala Study in Italy (uz prethodno registrovanje) do 9. juna 2023. godine, u 14.00 časova (po italijanskom vremenu).  

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/396/foto_borse_di_studio.jpg