Navigacija

Konkurs programa Stipendium Hungaricum za stipendirano studiranje u Mađarskoj u 2022/2023. godini

U okviru programa stipendija Republike Mađarske Stipendium Hungaricum objavljen je poziv za podnošenje prijava za stipendirane osnovne, master i doktorske studije za akademsku 2022/2023. godinu, koji će biti otvoren do 15. januara 2022. Kandidatima iz Republike Srbije biće dodeljeno do 50 stipendija.

Moguće je aplicirati za stipendirane studije na već predefinisanim visokoškolskim ustanovama u Mađarskoj, koji nude veliki broj studijskih programa, većinom na engleskom jeziku. Stipendija obuhvata školarinu, smeštaj u studentskom domu, zdravstveno osiguranje i mesečni doprinos za troškove života koji zavisi od nivoa studija.

Više informacije o stipendijama i proceduri prijave, dostupno je na zvaničnom veb-sajtu programa stipendija Stipendium Hungaricum, pri čemu postoje zasebni konkursi za osnovne i master, to jest za doktorske studije. Prijave se podnose elektronski, na sajtu programa.

Program Stipendium Hungaricum osnovala je Vlada Republike Mađarske 2013. godine, a u prošlogodišnjem konkursnom roku dodeljeno je više hiljada stipendija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/311/large_large_hungaricum.png