Navigacija

Stipendije za letnje seminare bugarskog jezika

Raspisan je konkurs za stipendije za letnje seminare bugarskog jezika koji će se održati od 11. jula do 31. jula 2021. godine, na Univerzitetu „Sveti Kliment Ohridski“ u Sofiji, i u Velikom Trnovu, na Univerzitetu „Sveti Kiril i Metodij“, u periodu od 12. jula do 1. avgusta ove godine.

Za učešće na seminaru u Sofiji na raspolaganju su tri stipendije, dok će se dve stipendije dodeliti za pohađanje seminara u Velikom Trnovu.

Prijavljivanje se vrši tako što se popnjen prijavni formular pošalje ambasadi Republike Bugarske u Beogradu putem imejla: embassy.belgrade@mfa.bg, najkasnije do 24. aprila 2021. godine. Prijavni formulari su dostupni na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, na stranici „Konkursi i javni pozivi stranih vlada i fondacija”. Za bliže informacije o konkursu, kandidati se mogu obratiti kontakt osobi u Ministarstvu putem mejla: jelena.pazun@mpn.gov.rs.

Više informacija o letnjem seminaru u Sofiji na Univerzitetu „Sveti Kliment Ohridski“ dostupno je ovde, dok se detalji o letnjem seminaru u Velikom Trnovu, na Univerzitetu „Sveti Kiril i Metodij“ mogu pronaći na ovom linku.