Navigacija

Konkurs za dodelu studentskih stipendija Ministarstva odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija za 2020/2021. godinu, za određene oblasti i nivoe studija. Rok za prijave je 31. oktobar 2020. godine.

Ministarstvo odbrane će u školskoj 2020/2021. godini stipendirati 14 studenata master akademskih studija, i to 1 studenta fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i 13 studenata fakulteta iz oblasti mašinskog inženjerstva, kao i 20 studenata osnovnih akademskih studija, i to 2 studenta četvrte godine fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i 18 studenata 4. ili 3. godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.

Stipendije će se dodeliti studentima koji prihvate da stupe u službu u Vojsku Srbije i ostane u službi najmanje dvostruko vreme trajanja stipendiranja.

Pravo prijave imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50 i koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Visina stipendije za 2020/2021. godinu na mesečnom nivou iznosi 50.000 dinara za master akademske studije, 40.000 dinara za studente 4. godine osnovnih akademskih studija, 35.000 dinara za studente 3. godine osnovnih akademskih studija.

Detaljni uslovi za prijavu, potrebna dokumentacija i način njenog podnošenja, kriterijumi i postupak izbora, dostupni su na sajtu Ministarstva odbrane.