Навигација

Радионица ,,Како написати добар CV?’’

Пријављивање на различите конкурсе – за посао, праксу, волонтирање, стипендију, курсеве, упис на факултет – углавном подразумева слање CV-ја, односно биографије, као једног од обавезних делова документације на основу које се процењују вештине, знања и досадашња искуства. Како је најчешће овај документ улазница за даља тестирања или интервјуе у наведеним ситуацијама, важно је имати праве смернице при његовом састављању.  

Радионица ,,Како написати добар CV?² намењена је ученицима завршних разреда средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. 

Радионица ће се одржати у уторак, 12. јуна 2018. године од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I  спрат). Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно попунити регистрациони формулар. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити наставници. 

Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Сазнања се на радионици усвајају искуствено, кроз рад у групи и коришћењем Europass обрасца биографије.

Ова радионица се одржава у склопу активности подршке ученицима завршних разреда, које Фондација Темпус спроводи уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Europass образац биографије

Овај образац је препознатљив широм Европе и уз то што је прегледан, информативан и лак за попуњавање, пружа две практичне могућности:

  • може се попуњавати онлајн, без бриге о подешавањима крајњег изгледа документа (поравнање, фонт, форматирање табела и сл.)
  • доступан је на више од 25 језика.

За више информација можете консултовати сајт Europass центра у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/strana/134/Kako-napisati-CV-maturanti.jpg