Навигација

Установе

Напредна претрага

Програми

Напредна претрага

Стипендијe

Напредна претрага

Ресурси

Напредна претрага

Вести

Упис 2018 - активности подршке ученицима завршних разреда

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања - средњу школу, односно факултет или високу школу.

Упис 2018 - активности подршке ученицима завршних разреда

Отворен позив за Летњу научну школу у Петници

Истраживачка станица Петница расписала је позив за 36. генерацију полазника Летње научне школе, која ће бити организована у септембру 2018. године.

Летња научна школа је научно-образовни програм намењен ученицима основних школа који у текућој школској години похађају седми разред. За учешће у програму се могу пријавити сви ученици који показују интересовање за науку и истраживачки рад. Рок за пријаве је недеља, 20. мај.

Усвојен Закон о Националном оквиру квалификација Републике Србије

Међу најважнијим циљевима Закона о Националном оквиру квалификација (НОКС), који је усвојила Народна скупштина Републике Србије, јесу уређење ове области, лакша мобилност радне снаге и примена концепта целоживотног учења. Повезивањем са Европским оквиром квалификација, знања и звања стечена у Србији постаће препознатљивија у Европи.

Архива