Navigacija

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

Resursi

Napredna pretraga

Vesti

Upis 2019- Podrška učenicima završnih razreda

Fondacija Tempus sprovodi kroz aktivnosti nacionalnog centra Euroguidance mreže i Info Centra (Terazije 39, Beograd) niz vebianra, predavanja i radionica za učenike završnih razreda do kraja maja meseca 2019. godine. U sličnim aktivnosti održanih tokom 2018. godine, učestvovalo je preko 900 učenika osnovnih i srednjih škola, nastavnika i roditelja iz različitih gradova naše zemlje.

Ove aktivnosti  podrške učenicima uključuju niz  radionica, predavanja i vebinara na sledeće teme:

  • izbora studijskog programa/srednje škole
  • prepoznavanje svojih osobina i veština, kao i odlika zanimanja i kreiranje kriterujma za izbor zanimanja/studijskog programa/srednje škole
  • prevladavanje treme na prijemnom/završnom ispitu,
  • sastavljanje biografije „Kako napisati dobar CV?“
  • smernice roditeljima  kako da podrže svoju decu u procesu izbora studijskog programa/srednje škole.

Istvoremeno, učenicima su dostupne individualne konsultacije – razgovori sa psihologom u Info centru ili putem skajpa nakon kojih učenici mogu da steknu jasniju sliku gde se nalaze u procesu donošenja odluke o nastavku školavanja i formiraju plan aktivnosti za dalje sprovođenje odluke. Ovo je dopunska usluga koja ima za cilj da podrži i učenike i nastavnike i sprovodiće se u popodnevnim časovima utorkom (skajp) i četvrtkom (u Info centru) u ograničenom broju termina i uz obaveznu prethodnu prijavu.

Upis 2019- Podrška učenicima završnih razreda

Javni poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u oblasti naučnoistraživačkih delatnosti

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje različitih programskih aktivnosti, namenjen pojedincima, ustanovama i organizacijama u oblasti naučnoistraživačke delatnosti u 2019. godini.

Konkurs programa Vlade Republike Mađarske Stipendium Hungaricum

U okviru programa Republike Mađarske Stipendium Hungaricum objavljen je poziv za podnošenje prijava za stipendije za akademsku 2019/2020. godinu, koji će biti otvoren do 15. januara 2019. godine.

Arhiva