Navigacija

Otvoreni konkursi za programe stipendija Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD)

Nemačka službe za akademsku razmenu (Deutsche Akademische Austausch Dienst- DAAD), kao najveća nemačka organizacija koja pruža finansijsku podršku u oblasti međunarodne saradnje visokoškolskih ustanova, raspisala je konkurse za različite individualne programe stipendija za zainteresovane kandidate iz Republike Srbije.

DAAD stipendije su namenjene studentima, diplomcima, naučnicima, predavačima iz Srbije, kao i onim kandidatima koji studiraju ili su studirali u Srbiji i koji imaju diplomu nekog univerziteta iz Srbije.

Jedan od uslova za prijavu za dobijanje DAAD stipendija jeste da kandidat u trenutku apliciranja nije boravio u Nemačkoj duže od 15 meseci. Dodatno, potrebno je imati u vidu da pojedini programi stipendija uzimaju u obzir vremenski period koji je protekao od sticanja diplome sa poslednjeg stepena studija.

Konkursi za programe stipendija se objavljuju i do godinu dana unapred, a trenutno su otvoreni konkursi za određene programe stipendija za studije u akademskoj 2019/2020. godini.

Tekstove konkursa, spisak potrebne dokumentacije i rokove za apliciranje za pojedinačne programe stipendija, možete pronaći na zvaničnom sajtu Nemačke službe za akademsku razmenu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/78/DAAD-Logo.png