Навигација

Конкурс програма Stipendium Hungaricum

Програм Републике Мађарске Stipendium Hungaricum објавио је позив за подношење пријава за стипендије за академску 2018/2019. годину, који ће бити отворен до 16. фебруара 2018. године. Студентима из Србије доступне су стипендије у циљу стицања диплома основних и мастер студија у оквиру одређених студијских области, као и докторских студија у свим студијским областима. 

Заинтересовани кандидати такође треба да контактирају Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, задужено за процес номиновања кандидата (контакт: Г-ђа Вања Недељковић, vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs, 011-3615-098), ради достављања пријаве Министарству у евентуалном прелиминарном року. 

Ближе информације о условима, обухвату стипендије, листи доступних програма и високошколских установа, као и процедури пријављивања, доступно је на сајту програма

Програм Stipendium Hungaricum основала је Влада Републике Мађарске 2013.године, а током текуће академске године, преко 4000 студената из различитих делова Европе и света добило је стипендију у оквиру овог програма.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/44/stipendum_hungaricum.png