Навигација

Добродошли на Образовање - базу образовних могућности

Циљ базе образовних могућности је да Вам омогући поуздано и објективно информисање о образовном систему у Републици Србији. Желимо да на једном месту, на лако претражив начин, добијете све потребне информације у вези са образовањем, а посебно оне неопходне при доношењу одлуке о наставку школовања.

За будуће бруцоше и студенте

Пронађите и упоредите све акредитоване установе и програме, уз доступне директне линкове ка сајтовима тих високошколских институција где се могу наћи додатни подаци и где се може проверити процедура уписа. Сазнајте за које стипендије можете конкурисати, како за студије у нашој земљи, тако и за размене или целокупне студије у иностранству. Упознајте се са локацијама домова и другим ресурсима који вам могу користити током студија.


Избор средње школе

Ако управо доносите одлуку о избору средње школе, на овом сајту једноставно претражите све средње школе у Србији, њихове образовне профиле, сазнајте на којим језицима се настава изводи и који ученички домови су вам на располагању. 


Лако претраживање – објективне информације

Све претраге можете изводити по већем броју критеријума, тако да ћете у неколико кликова пронаћи управо оно што сте тражили. Лако ћете пронаћи програм који припада одређеној области, типу студија, у одређеном граду или региону, као и на одговарајућем језику. Врло је битно напоменути да су све информације проверене и преузете искључиво из званичних извора и без могућности било каквог комерцијалног оглашавања и промоције тако да гарантују објективно и непристрасно информисање. Информације се редовно ажурирају у складу са подацима Комисије за акредитацију и проверу квалитета, па је тиме осигурано да се у бази не налазе они програми који нису акредитовани, или оне институције или њихова истурена одељења која не испуњавају услове за рад или немају акредитацију.

Садржај базе се редовно допуњује – ускоро можете очекивати и додавање нових функција, као и вебинаре на којима ћете моћи да и директно добијете одговоре на ваша питања.