Navigacija

Konkurs za program stipendiranih studentskih praksi u Japanu

Centar za industrijsku saradnju Evropske unije i Japana otvorio je prijave za učešće u programu stručnih praksi za studente u Japanu- Vulcanus in Japan, za akademsku 2019/2020. godinu.

Konkurs je namenjen studentima iz zemalja Evropske unije i zemalja učesnica COSME programa (Program Evropske unije za preduzeća i mala i srednja preduzeća), među kojima je i Srbija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih studija, kao i studenti master i doktorskih studija, koji studiraju u nekoj od sledećih akademskih oblasti: inženjerstvo, mašinstvo, matematika, kompjuterske nauke, elektrotehnika, telekomunikacije, građevinarstvo, arhitektura, hemijske nauke, biotehnologija, fizičke nauke…

Program obuhvata intenzivni četvoromesečni kurs japanskog jezika i osmomesečnu stručnu praksu u japanskoj kompaniji, u periodu od septembra 2019. godine do avgusta 2020. godine.

Rok za slanje prijave i prateće dokumentacije je  20. januar 2019. godine.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji i detaljnim uslovima konkursa, kao i iskustva alumnista Vulcanus in Japan programa, možete pronaći u okviru vesti na sajtu Centra za industrijsku saradnju Evropske unije i Japana.