Navigacija

Prijava za stipendije i kredite za učenike do kraja septembra, za studente do kraja oktobra

Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurse za dodelu kredita i stipendija učenicima srednjih škola i studentima na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Pravo na korišćenje učeničke stipendije imaju učenici srednjih škola koji postižu odličan uspeh (prosek ocena od 4,50 do 5,00) kao i učenici iz osetljivih društvenih grupa. Pravo na korišćenje učeničkog kredita imaju učenici obrazovnih profila za deficitarna zanimanja u trogodišnjem trajanju nastave. Učenički krediti i stipendije se isplaćuju u 10 jednakih mesečnih rata, a rok za podnošenje prijava u matičnim srednjim školama je 28. septembar.

Studentske stipendije mogu da koriste studenti od druge godine osnovnih studija, kao i studenti drugog i trećeg nivoa studija (master i doktorske) koji nisu gubili godinu tokom studija i čiji je prosek ocena iznad 9,00. Studenti prve godine studija, kao i studenti koji ne ispunjavaju uslov proseka ocena, mogu se prijaviti za korišćenje studentskog kredita. Studentski krediti i stipendije se isplaćuju u 10 jednakih mesečnih rata, a rok za podnošenje prijava na matičnoj visokoškolskoj ustanovi je od 1. do 31. oktobra.

Više informacija o načinu prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/76/archive-beautiful-book-stack-256455.jpg