Navigacija

Konkurs programa Stipendium Hungaricum

Program Republike Mađarske Stipendium Hungaricum objavio je poziv za podnošenje prijava za stipendije za akademsku 2018/2019. godinu, koji će biti otvoren do 16. februara 2018. godine. Studentima iz Srbije dostupne su stipendije u cilju sticanja diploma osnovnih i master studija u okviru određenih studijskih oblasti, kao i doktorskih studija u svim studijskim oblastima. 

Zainteresovani kandidati takođe treba da kontaktiraju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, zaduženo za proces nominovanja kandidata (kontakt: G-đa Vanja Nedeljković, vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs, 011-3615-098), radi dostavljanja prijave Ministarstvu u eventualnom preliminarnom roku. 

Bliže informacije o uslovima, obuhvatu stipendije, listi dostupnih programa i visokoškolskih ustanova, kao i proceduri prijavljivanja, dostupno je na sajtu programa

Program Stipendium Hungaricum osnovala je Vlada Republike Mađarske 2013.godine, a tokom tekuće akademske godine, preko 4000 studenata iz različitih delova Evrope i sveta dobilo je stipendiju u okviru ovog programa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/44/stipendum_hungaricum.png