Navigacija

Konkurs za stipendije Vlade Japana

Ambasada Japana u Republici Srbiji raspisala je konkurs za stipendije namenjene studentima japanologije, kao i nastavnicima osnovnih i srednjih škola, koje za akademsku 2017. godinu dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije Vlade Japana. Konkurs je otvoren zaključno sa 24. februarom 2017. godine.

Stipendije namenjene studentima omogućavaju jednogodišnji studijski boravak u Japanu, dok stipendije namenjene nastavnicima omogućavaju istraživačke boravke na Univerzitetima u Japanu. Okvirni početak stipendiranih boravaka je oktobar 2017. godine.

Detaljne informacije o stipendijama, uključujući uslove za prijavu, dokumentaciju koja se podnosi, obuhvat stipendije, kao i neophodni prijavni formulari, dostupni su na internet stranici Ambasade Japana u Republici Srbiji. Prijave se mogu podneti Ambasadi Japana (Trešnjinog cveta 13, Novi Beograd) ili elektronski na adresu culture@s1.mofa.go.jp. Odeljenje za kulturu i informacije Ambasade Japana će o datumu i mestu održavanja testa obavestiti kandidate direktno, po završetku prijavnog perioda.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/23/photo.jpg