Navigacija

Poziv za prijave u okviru Stipendium Hungaricum programa za 2017/2018. godinu

Program Republike Mađarske Stipendium Hungaricum objavio je poziv za podnošenje prijava za mobilnost studenata za akademsku 2017/2018. godinu, koji će biti otvoren do 5. marta 2017. godine. Studentima iz Srbije dostupne su stipendije u cilju sticanja diploma na osnovnim, master ili doktorskim studijama, kao i pohađanja pripremnih i specijalističkih kurseva.

U okviru procesa prijavljivanja, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koje je kontakt tačka za Stipendium Hungaricum program u Republici Srbiji, treba dostaviti dokumentaciju u skladu sa informacijama navedenim na sajtu MPNTR.

Bliže informacije o uslovima, obuhvatu stipendije, aplikacionoj proceduri i drugim aspektima programa sadržane su u pozivu za prijavljivanje. Celokupan tekst poziva sa dodacima koji sadrže listu dostupnih studijskih programa, institucija-domaćina i detaljnijim informacijama o prijavljivanju nalazi se na sledećoj stranici, dok se Vodič za aplikacionu proceduru nalazi ovde.

Program Stipendium Hungaricum osnovala je Vlada Republike Mađarske 2013. godine sa osnovnim ciljem povećanja broja međunarodnih studenata u Mađarskoj, kao i podrške mađarskim visokoškolskim ustanovama u privlačenju uspešnih inostranih studenata.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/22/stipendum_hungaricum.png