Navigacija

Radionica ,,Kako napisati dobar CV?’’

Prijavljivanje na različite konkurse – za posao, praksu, volontiranje, stipendiju, kurseve, upis na fakultet – uglavnom podrazumeva slanje CV-ja, odnosno biografije, kao jednog od obaveznih delova dokumentacije na osnovu koje se procenjuju veštine, znanja i dosadašnja iskustva. Kako je najčešće ovaj dokument ulaznica za dalja testiranja ili intervjue u navedenim situacijama, važno je imati prave smernice pri njegovom sastavljanju.  

Radionica ,,Kako napisati dobar CV?² namenjena je učenicima završnih razreda srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. 

Radionica će se održati u ponedeljak, 14. maja 2018. godine od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus u Beogradu (Terazije 39, I  sprat). Zbog ograničenog broja mesta, za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti nastavnici. 

Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Saznanja se na radionici usvajaju iskustveno, kroz rad u grupi i korišćenjem Europass obrasca biografije.

Ova radionica se održava u sklopu aktivnosti podrške učenicima završnih razreda, koje Fondacija Tempus sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Europass obrazac biografije

Ovaj obrazac je prepoznatljiv širom Evrope i uz to što je pregledan, informativan i lak za popunjavanje, pruža dve praktične mogućnosti:

  • može se popunjavati onlajn, bez brige o podešavanjima krajnjeg izgleda dokumenta (poravnanje, font, formatiranje tabela i sl.)
  • dostupan je na više od 25 jezika.

Za više informacija možete konsultovati sajt Europass centra u Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/strana/132/Kako-napisati-CV-maturanti.jpg